Läkaren med civilkurage, Annika Dahlqvist i Immanuelskyrkan

 

 

Läkaren med civilkurage

 

 

Annika Dahlqvist

kämpade för det hon ansåg rätt med risk att förlora legitimationen. Hon stod emot Socialstyrelsen och livsmedelsindustrins kostråd. Nu berättar hon om vägen till de nya kostråden med lågkolhydratkost och animaliskt fett, ett vetenskapligt erkännande samt hur hon orkade stå för sin övertygelse. Föreläsningen sker i samarbete med Gävle diabetesförening.

 

Då jag brukar följa Andrum Brynäs program i Immanuelskyrkan i Gävle och även göra reklam för detta upptäckte jag av en slump att Annika Dahlqvist skulle tala här den 25/2.

Andrum Brynäs har nu skapat en helt förträfflig ny webbsida.

 

http://www.andrumbrynas.com/

 

Den vackra Immanuelskyrkan med fin interiör.

 

 

Kyrkvärdar m. fl. var på plats och hjälpte till

Kyrksalen var fylld till sista plats.

 

 

Det har gjorts lite reklam för denna föreläsning och det beror säkert på att det alltid varit fullsatt när hon har framfört sina omtumlande åsikter som strider mot de i Etablissemanget (de med inflytande i samhället) och de i Livsmedelsindustrin. Hon anser att dessa helt bedrivs efter ekonomiska intressen och det låter inte alls helt fel i mina öron.

Nästa gång som Annika själv skall föreläsa är i Söderham 23/3.

 

———————————————————————–

Vem är då Annika? Hon har tidigare varit Allmänläkare i Njurunda men har nu själv sagt upp sig… då hon upplevdes som obekväm.

Efter nedanstående sökning i Google fick jag ca 159.000 träffar

 

 


Avancerad sökning
Inställningar


Sök hela webben
Sök svenska sidor

Jag nöjer mig med att välja ut följande 3 länkar som står i början och som ni kan ta del av.

 

Annika Dahlqvist – Wikipedia

”Det finns inga kolhydrater som man måste äta” | Kropp & Hälsa …

Doktor Dahlqvists blogg hos Passagen Blogg

 

Annika är oerhört omdiskuterad då hon med självkurage har ”stuckit fram hakan” så jag låter er själva ta egen ställning till hennes åsikter. Det senaste i debatten enligt dagens Gefle Dagblad är att det spelar ingen roll efter vilken teori man äter, huvudsaken man äter kalorier i proportion till vad man förbrukar och det låter mycket sunt tycker jag.

Annika själv vill göra reklam för Kostdoktorn.se

 

Det är oerhört inspirerande att bara lyssna på Annika. Det märks tydligt att hon är helt övertygad om att det hon säger är helt korrekt. Ibland får hon höra att hon bara tjänar pengar på sina böcker men då berättar hon att allt överskott går till en opartisk fond med syfte att göra grundliga undersökningar om hur det verkligen förhåller sig och själv disponerar hon inte ett öre från dessa medel.

 

Själv har jag i hela mitt liv omedvetet levt efter Annikas teori långt innan hon själv var medveten om den då hon tidigare provat många misslyckade bantningsteorier. Detta beror på att jag snabbt noterade vad som fick just MIG att må bra även om många skakade på huvudet och åt just MINA åsikter. Jag har nämligen alltid haft ett stort behov av att äta fet majonnäs (är inte tjock, 1,75 lång och 61 kg). Jag tror att vad som får oss att må bra är väldigt individuellt. Då jag med min feta mat alltid varit mätt och belåten har jag inte varit sugen på kaffebröd eller godis och så långt stämmer min teori med Annikas. Däremot äter jag gärna potatis, pasta och bröd – dock i förhållande till vad jag gör i övrigt. Att ligga på en badstrand kräver inte mycket kalorier i jämförelse med att springa. Jag brukar jämföra med bilkörning, kör man mycket behövs mycket bränsle. Står den stilla behövs ingenting.

 

Vi måste alla bedöma vad som passar oss själva bäst. Nu har jag lyssnat på Annika och ser med stor spänning fram emot föreläsningen på PUG (pensionärsuniversitetet) 10/3 på Länsmuseet. Denna är extrainsatt då så många vid föregående föreläsning den 5/3 inte fick plats.

 

10 mars

Etablissemanget vs Annika Dahlqvist. Om fetter på gott och ont
Åke Swahn; f d överläkare Extra inslag

Det är alltid spännande att ta del av båda sidors argument utan att ta parti för någon. Nu vet jag förstås ännu inte om Åke Swahn är för eller emot Annikas åsikter.

 

———————————–

Fotat och sammanställt av Lisse-Lotte Danielson. 

Senast uppdaterad: 2009-03-31

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website