Hjördis J Beckers vernissage i Sandviken

hjordis-becker

FOTO: KRISTIAN EKENBERG

Public. i GD 24/9 2016 (se länken nedan)

 

Hjördis Johansson Becker behärskar många av konstens uttryck. Men när hon nu ställer ut på konsthallen i Sandvikens Kulturcentrum är det hennes grafikproduktion som är i fokus åren 1978-2016. Vernissage i dag lördag 2016-09-24!

 

Uttställningen, med titeln  ”Ingång”, vill uppmärksamma ”den grafiska konstens uttryck, dess experimentella sida och möjlighet till mångfaldigande av bilder.”

 

Hjördis Johansson Becker har en egen trafikverkstad i ateljén i centrala Gävle. Där har hon det som många konstnärer bara kan drömma om – tillgång till konstens alla verktyg bara några meter från hemmet. Se ett tv-klipp på GD.se från Hjördis Johansson Beckers ateljé och hem.

 

I utställningens katalog skriver konstkritikern Niels Hebert, som har följt hennes konstnärskap genom åren:

Även om hennes bilder har biografisk bakgrund och eget sammanhang, så ser jag dem som uttryck för det allmänt mänskliga. Jag känner igen det jag ser, men inte bara i bokstavlig mening, utan ser också något viktigare, men som är svårare att gripa. Det handlar om känslolägen och upplevelser jag tycker mig känna igen, men också associationer som går utanför bilden.

 

”Ingång” lunchvisas 2/10 och 12/10 med konstpedagog Jan Annerborn.

6/10 blir det ett ”artist talk” med Hjördis Johansson Becker.

GD Kultur återkommer med en recension av utställningen vid senare tillfälle.

 

Kristian Ekenberg

 

Se även Arbetarbladets artikel om detta!

 

Gå till Startsidan

 

Publ. 24/9 2016 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.

Hjördis – detta är en personlig hälsning från mig (Lisse-Lotte) och samtidigt en hyllning till din man Jean-Marie som var min vän på Lantmäteriet. Vi skojade ofta om att vi båda var skorpioner genom vår gemensamma födelsedag den 20 november. Jag kommer alltid att följa dig då jag vet hur viktig du var för Jean-Marie…..

Se även detta:

samt:

En ingång till Hjördis grafik:

 

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top