Sommarminnen.

Lördag 24/1 2009 kl. 18:00. Bio 7:an på Filmstaden i Gävle.

 

 

I barndomens vackra hus i Valmondois på den franska landsbygden, samlas tre syskon för att fira mamma Helenes 75-årsdag. Huset rymmer stora konstskatter av möbler och konst och Helene, som lever ensam med hushållerskan Eloise som hjälp, vill nu diskutera arvets fördelning med äldste sonen Frederic då hon antar att syskonen inte kommer att överta huset. Detta ska visa sig stämma. Här mäts ekonomins pressande inverkan på nationell identitet, mellanmänskliga relationer och familjelojalitet. Det blir lite av en kamp mellan de tre syskonen som lever helt åtskilda liv i olika delar av världen och den äldste sonen Frédéric tar illa vid sig av de övriga syskonens syn på sommarhuset där de upplevt så mycket tillsammans som barn. Frederic är nämligen den ende som vill behålla huset då de övriga två inte kommer att vara bosatta i Frankrike.

Det är lätt att sätta sig in i samtliga personers känslor. När de är på festen har alla bråttom att åka tillbaka och vid barnens och barnbarnens avfärd efter den soliga trädgårdsfesten lämnas Hélène ensam i huset i ett blåtonat halvmörker. De glömmer även skålen med körsbär som Helene har plockat åt dem. Hennes centrala karaktär försvinner från filmen i en förtätad stämningsbild. När hon strax efter detta avlider kommer chocken och saknaden blir desto större.

Den litet vilda sondottern Sylvie har dock en hemlighet med sig från farmor. Den ska föras vidare till Sylvies egna barn. Så historien lever vidare./Lisse-Lotte Danielson.

————————————————————–

 

Related Articles

  • Sjunde himlenSjunde himlen v:* { behavior: url(#default#VML) } o:* { behavior: […]
  • Che – Gerillaledaren     Che - Gerillaledaren som visas på Bio 7:an den 8 - 14/5 2009. 60 […]
  • Che – Argentinaren   Che - Argentinaren som visas på Bio 7:an den 8 - 14/5 2009. 60 kr. Se trailern i […]
  • MilkMilk MILK som visas på Bio 7:an den 10 april - 23 april 2009. 60 kr. Se trailern i […]
  • Frost/NixonFrost/Nixon   som visas på Bio 7:an den 3/4 - 16/4 2009. 60 kr. Se trailern i ovanstående länk! […]
  • Drottningen och jagDrottningen och jag   Drottningen och jag som visas på Bio 7:an den 24/4 - 30/4 2009. 60 kr. Se […]
  • The Duchess v:* { behavior: url(#default#VML) } o:* { behavior: […]
  • Tvivel – Doubt v:* { behavior: url(#default#VML) } o:* { behavior: […]

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website