The Duchess

The Duchess som visas på Bio 7:an den 27 mars – 2 april 2009.

60 kr.

Se trailern i ovanstående länk!

 

Vid slutet av 1700-talet lever den vackra och glamorösa Georgiana Spencer, en av den tidens mest fascinerande kvinnor. Hon blev berömd för sin skönhet och karisma, men blev även ökänd för sin extravaganta smak och stora aptit för spel och kärlek.

Hon blir vid 17 års ålder bortgift med hertigen av Devonshire. Hans mål med giftermålet är att hon skall föda honom en son. Efter några graviditeter så får han till slut en son. Georgiana kom att bli en modeikon, en älskvärd mor, en slug politisk aktör och folkets älskling, men i hjärtat av berättelsen finns också en desperat jakt på kärlek. Hennes omöjliga kärleksaffär med Earl Grey. Likheterna med Diana är väldigt många, men de är också släkt, bägge är födda Spencer. Filmen vann Oscar för bästa kostym på årets Oscarsgala.

————————————

Recension: Filmen är mycket njutbar vad gäller klädsel och inredning och beskriver ett vanligt historiskt resonemangsäktenskap från den tidsepoken. Georgiana är både intelligent och roande och uppvisar en glättig fasad utåt trots ett desillusionerat inre och ett ensamt sorgset hjärta som ropar efter kärlek. Hon tvingas acceptera många smärtsamma besvikelser genom hennes makes kyliga reaktioner när hon inte följer sin del av “avtalet – att föda en son” utan endast döttrar samt får missfall. Hon är dock en varm medkännande kvinna vilket hon visar ett oväntat ”bonusbarn” samt en efterlängtad väninna som själv råkat ut för samma kallsinniga behandling likt sin egen. Eftersom historien är sann är det en film som både roar och visar vad som ofta döljer sig bakom fasaden. /LisseLotte Danielson

 

 

 

 

Related Articles

  • Che – Gerillaledaren     Che - Gerillaledaren som visas på Bio 7:an den 8 - 14/5 2009. 60 […]
  • Che – Argentinaren   Che - Argentinaren som visas på Bio 7:an den 8 - 14/5 2009. 60 kr. Se trailern i […]
  • Milk MILK som visas på Bio 7:an den 10 april - 23 april 2009. 60 kr. Se trailern i […]
  • Frost/Nixon   som visas på Bio 7:an den 3/4 - 16/4 2009. 60 kr. Se trailern i ovanstående länk! […]
  • Drottningen och jag   Drottningen och jag som visas på Bio 7:an den 24/4 - 30/4 2009. 60 kr. Se […]
  • Tvivel – Doubt v:* { behavior: url(#default#VML) } o:* { behavior: […]
  • Sjunde himlen v:* { behavior: url(#default#VML) } o:* { behavior: […]
  • Eden Lake    som visas på Bio 7:an den 6 - 12 mars 2009.   Recension Steve och […]

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website