Våra fantastiska Facebookgrupper här i Gävle

Kloka ugglan-2

 

Ibland är det roligt  att skriva ned och berätta vad hjärtat är fullt av. Vi har två stora FACEBOOK-grupper här i Gävle, en stor som i dagsläget omfattar ca 11.000 medlemmar och  heter ”Du vet att du är från Gävle om…”samt en mindre grupp som nu har 2065 medlemmar med namn ”Vi som tycker Gävle var finare förr”. Själv har jag inte startat någon av dem men är administratör i båda. Då jag dessutom sköter Gavledragets webb, www.Gavledraget.com läggs mina huvudsakliga insatser på den äldre mindre gruppen med främst historisk anknytning.

 

Nu till den roliga mindre gruppen. Varje dag tillkommer många duktiga människor med varierande åldrar och med helt skilda specialkunskaper  som vi kan lära oss av. Vi lär ut det vi kan och vi frågar om det vi inte förstår. Som blivande 70-åring har jag aldrig haft så roligt i hela mitt liv och känner att jag utvecklas för varje dag. Det känns som om det är att sitta på skolbänken som pensionär med tillgång till alla unga människor med fräscha kunskaper. Här vågar vi ”göra bort oss” och frågar då vi inte förstår. Åtminstone gör jag själv det hela tiden.

 

Här finns många av både unga, medelålders och pensionärer. Flera från dagstidningarna har även anslutit sig och vi har fantastiskt skickliga fotografer som generöst delar med sig av sina bilder. Allt arbete sker ideellt och belastar inte kommunen på något sätt.

 

Hoppas fler kommuner gör likadant för hos oss i Gävle fungerar det över förväntan.

Lägg alltså denna adress på minnet:

 

Vi som tycker Gävle var finare förr…

Jockes-grupp

www.Gavledraget.com

 

Hoppas ni följer oss och alla nya kan anmäla sig i Facebookgrupperna. Själv hinner jag bara bevaka den mindre gruppen…

 

Lisse-Lotte Danielson

Lisse-Lotte

————–

Publ. av Lisse-Lotte Danielson 2015-10-01 för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

2 thoughts on “Våra fantastiska Facebookgrupper här i Gävle”

  1. Sonja P Larsson

    Håller med dig Lisse-Lotte. Ovanligt bra grupper med trivsam stämning. Hurra för oss alla och mest hurra för dig som håller ihop oss.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top