Nya förslag, Migration, Integration, Införande

 

INSÄNDARE 1: 

Mina förslag avvisas alltid

 

Tom-TV-kanal

Ledig tom TV-kanal

 

Om man kan jämföra allt detta med den ekonomiska utvecklingens centrum USA, så är Gävleborg ett pessimismens östland där en överhet hela tiden vet bättre.

 

Jag möter ett starkt motstånd när jag under många år har försökt få till något av arbetsbefrämjande idéer i Gävle. Jag har visat flera innovationer i min hemstad Gävle utan att jag blivit bemött på ett professionellt och bra sätt.

 

En av produkterna är i dag i produktion på annan ort i Sverige och en annan är under utveckling.

 

Inom det statliga riskkapital- och innovationsföretaget verkar attityden vara måttligt intresserad för tekniska produkter men däremot frikostig med mycket slantar för redan etablerade företag. Visioner för framtiden saknas.

 

Är tiden ute för den historiskt stora industristaden Gävle, vad kommer då i stället? I Gävle finns en lokal tv-kanal som står tom alla dagar, inga sändningar, bara svart i rutan.

 

Jag hade ett bra förslag på en slags pratshow light. Kameror och studior finns inom kommunen. Idén var klar och jag tror att det skulle ha blivit ett populärt inslag i tv-utbudet i Gävle.

 

Ett frö var sått, som hade kunde utvecklas större och bredare, som först blev väl mottaget men även denna idé förblev sedan obesvarad.

 

Har verkligen alla beslutsfattare i offentliga sektorn och andra ansvariga rätt position och tänker man verkligen våga och vinn eller finns det bara måndagar? Jag tänker ibland och kan förstå att fler än fyra Gävlebor flyttar från Gävle varje dag enligt statistiken men ändå några fler som flyttar in – av en annan kultur.

 

Ett skifte pågår i hela Gävleborg just nu men det skapar inga jobb, bara kostnader som någon annan tjänar stora pengar på, av vår inbetalda skatt.

 

I det politiskt röda Gävleborg har det i alla tider varit problem med jobben och jag förstår detta nu när mina förslag alltid avisas och uppgivet ignoreras. Här verkar alla dörrar vara stängda. Man har fullt fokus på att skapa kostnader som inte alls ger några inkomster som skulle vara av högsta prioritet i just Gävleborg.

 

Jag tolkar allt som okunnigt och inkompetent. Det sägs ju att man känner igen åsnan på öronen och andra på vad de säger och gör så det känns svårt att ta dem på allvar. Jag saknar grevar och baroner.

 

För människor är förändringar känsligt även politiskt och det kan vara därför det just nu sker ett avtagande och uttråkat politiskt styre i Gävle som jag tror är passiviserande.

 

Ett politiskt skifte skulle förmodligen öppna så många nya ögon och förändra så mycket av vilja att se på olika sätt även hos vanliga människor. Det är förändringar som bygger det framtida samhället och skapar drivkraft. Varje dag ska vara olik den förra.

 

Det är alla människors fria positiva syn som tänker nytt och skapar efterfrågan med nya idéer som kan ge jobb, inte byråkrater på styrande poster som saknar företagaranda men som ändå bör vara lyhörda för nya initiativ.

 

Om man kan jämföra allt detta med den ekonomiska utvecklingens centrum USA, så är Gävleborg ett pessimismens östland där en överhet hela tiden vet bättre.

 

I USA finns inte avund, man hissar alla innovatörer och entreprenörer och betraktar dem som kungar. Här sker utvecklingen i världen just med den människor har i detta entusiasmens land där allaförslag respekteras och prisas.

 

Det är just denna och en klapp på axeln skapar initiativ och idéer.

 

I det lite avståndstagande och östlika Gävleborg sker motsatsen och kritiken har inte varit nådig genom av företagsamheten i Gävle kommun som faktiskt har ett ansvar. Jag känner av Jante, tro inte att du kan och vet något.

 

Släpp på prestigen och lyft människor i stället om har udda och galna förslag. Detj är de mest ratade och tokiga förslagen som har blivit de nya och mest givande i slutändan.

 

Ett lyckat förslag av tio ett mycket bra resultat. Lyssna, tro och acceptera är en bra början.

HS

———-

 

INSÄNDARE 2:

Sverige ska både vara stolt och skämmas

Det är helt ovidkommande hur många procent av EU:s totala flyktingmottagande som Sverige tar emot. Vi ska inte sjunka till andras nivåer.

 

Frågan är hur vi välkomnar nyanlända och hur vi ska riva hinder för deras möjlighet till att bygga ett självförsörjande liv här. För det handlar om att riva hinder. Invandrare är inte hjälplösa människor som systemet behöver fängsla i byråkratin, det är människor som vill komma igång och leva sitt liv.

 

Sverige ska vara stolt över sin migrationspolitik

 

Migration

men skämmas över sin integrationspolitik.

 

Integration

 

Mathias Darmell

———-

 

INSÄNDARE 3:

Jag blir så trött på alla som klagar

Jag blir så trött på människor som i sina insändare bara ska klaga på allt och alla. Till exmpel pensionärer som röstat på SD och deras löfte om sänkt skatt. SD har precis kommit in i riksdagen och måste väl för guds skull få tid på sig att genomföra sina vallöften. Hur de ska gå tillväga får du väl se om du följer utvecklingen.

 

“Rom byggdes inte på en dag”. Låter det bekant? När man hejar på ett lag eller röstar på ett parti bör man väl inte svika efter en förlust.

 

Man stöttar väl för att nå målet. Tänk på följande: Det är en förutsättning att partiet får stöd av dig fortsättningsvis och därmed längre tid på sig att genomföra det du som medborgare önskar. Man kan inte bara önska och begära saker, man måste bidra lite på vägen till målet också. Ha tålamod!

Helena

—-

Publicerat 2014-12-24 av Lisse-Lotte Danielsson för Gavledraget.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top