Navigationsparken, Moské, parkouranläggning

Nu har förberedelserna återupptagits för Navigationsparken som ligger bredvid Polhemsskolan och framför Moskén i närheten av Södra Kungsgatan.

 

Parken görs i ording för en PARKOUR

Foto Lisse-Lotte Danielson

Mosken Al-RashideenMoskén Gävle

 

Radikal imam fick predika i Gävles moské 

public. i GD 22/6 2015

Polisbevakning av moskén

 

Många lyssnade i Gävle Många lyssnade i Gävle.

—————-

INSÄNDARE:

Gefle Dagblad Onsdag 24juni 2015

GD 2015-06-22

GD GRANSKAR: RADIKAL IMAMI GÄVLE

Åsiktsförtryck i Gefle Dagblads publicering?

 

Gefle Dagblad börjar komma obehagligt nära åsiktsförtryck och Islamofobi när man som idag toppar hela förstasidan med rubriken Radikal imam fick predika i Gävles moské. Texten andas avståndstagande och fördömande, både mot talaren och mot dem som släppte fram honom att framföra sina tankar.

 

Gefle Dagblad vill vara en liberalt sinnad pressröst. Åsikts- och yttrandefrihet räknas som liberalismens allra värdefullaste tillgångar.

 

Inom ramen för åsikts- och yttrandefriheten har predikanter av olika schatteringar i alla tider fått framföra egendomliga uppfattningar. Jag exemplifierar med namn som Målle Lindberg och Ulf Ekman. Sällan såg man kristenheten som kollektiv skuldbeläggas för de galenskaper som dessa och andra framfört. Med muslimska förkunnare tycks det förhålla sig annorlunda.

 

Hela islam ska, om jag rätt tolkar GD:s indignation, skuldbeläggas för vad enskilda förkunnare tycker och säger. Gävle moské har ett tänk som är sunt och demokratiskt. Sånt snack förekommer aldrig här tvingas en företrädare för moskén försvara sig.

 

Imamen Said Rageah förespråkar sharia och att kvinnor inte ska visa sig offentligt. Det är givetvis åsikter de flesta av oss inte delar. Heller aldrig kommer att acceptera. Men Said Rageah är inte ensam och vi kan aldrig hantera meningsskillnaderna om han och andra som delar hans inställning inte tillåts yttra sig, och om vi andra inte anstränger oss för att formulerar argumenten mot sharia och kvinnoförtryck.

Per-Anders Karlgren

—-

SVAR DIREKT:

Hej Per-Anders.

 

Vi är helt överens om att samhället gemensamt måste formulera argumenten mot sharia och kvinnoförtryck. Sharia står för åsiktsförtryck och begränsar människors fri- och rättigheter. Särskilt homosexuella, men även kvinnor, drabbas av antagandet att en gudomlig lag står över den sekulära lagstiftningen.

 

Den sortens åsikter och strömningar måste upp till ytan.

 

För att kunna bemötas, precis som du skriver. Även där är vi helt överens. Jag ser inte hur en publicering som ifrågasätter lämpligheten i att bjuda in en sharia- förespråkare skulle skuldbelägga hela islam.

 

Hälsningar Magnus Lundquist, Stf ansvarig utgivare Gefle

 

Man avser att lägga en parkouranläggning där vilket verkligen ynglingarna på fotot ser fram emot …

Utrustningen på plats kommer tidigast i höst.  Åkarna tror sig få mer publicitet genom att parken ligger centralt, nära till Polhemsskolan, moskén och Escape där ungdomar sitter och spelar dataspel hela dagarna. Parkourdelen upptar 250 kvadratmeter så den blir ganska liten och en del av parken kommer att fortsätta vara just park för vila, skugga, sol och grillning.

 

Hopp för en parkour

Lisse-Lotte Danielson

———-

Public. 7/6 2015 för Gavledraget.com. Uppdaterat 24/6 2015.

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top