Många skilsmässor – men allt för få bostäder

 

Utdrag från artikel Publ. I Arbetarbladet 13/2 2017

 

I början av året bestämmer sig flest för att skiljas. Samtidigt är utbudet av bostäder som sämst.

 

– Nu kan man ju inte riktigt tajma en skilsmässa, men utbudet av bostäder är större i april och maj. säger boendeekonom Claudia Wörmann, som tycker att personer som separerar är en hårt utsatt grupp.

 

   Claudia Wörmann är boendeekonom på SBAB. FOTO SBAB

 

 

Resultatet visade att januari var den månad då flest skickade in sin ansökan om skilsmässa. Och att utbudet av bostäder är som lägst i januari och december samt mitt i sommaren.

 

En separation ar känslomässigt jobbig och jag tror att många till och med hindras att realisera sin separation på grund av hur bostadsmarknaden ser ut, säger bankens boendeekonom Claudia Wörmann.

 

 

— Det är tuffa utmaningar för personer som flyttar isar. Dessutom vill man ofta att flytten ska ske fort när man bestämt sig för att separera, och därför kan de som separerar inte vänta på ratt läge. Har man barn vill man ofta hitta en bostad i närområdet för att undvika att barnen måste bryta upp från skola, barnomsorg och socialt nätverk, säger Claudia Wörmann.

 

 

 

En annan färsk undersokning som banken gjort visar att många som köper bostad ar stressade over budgivningar.

 

– Det ar tufft med budgivningar. Man kanske ska fatta sitt livs största privatekonomiska beslut, och det måste ske på valdigt kort tid.

Medelpriset för en trea i Gävle: 1.508.015 kr

 

Gå till Startsidan!


Publ. 2017-02-13 av Lisse-Lotte Danielson gör Gavledraget.com

 

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

 

Lisse-Lotte Danielson, Gavledraget, Gävledraget, Gefledraget, många Skilsmässor, få bostäder,  barnen, bryta upp, Claudia Wörmann, SBAB, trea i Gävle, 

 

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website