Larry Forsberg, 50 med fiskar, musik mm

Larry_Forsberg_coll_1  Foto: Lisse-Lotte Danielson

Utdrag ur “Här trivs Larry som fisken i vattnet”

Läs mer här:

 

Gävle.

Att Larry Forsberg skriver musik och pratar i radio vet nästan alla Gävieborgare, men att han har ett akvarium där han föder upp brax, sarv, ruda och mört har nog inte alla koll på.

– Det är så tråkigt med vanliga akvariefiskar, säger han och skrattar.

 

Larrys fiskehistorier är ett resultat av hans päls- och höallergi.

– Jag är en otrolig djurvän, men har fått nöja mig med fiskar. På 80-talet hade jag en gädda som hette Erik. För att kunna mata honom hade vi hela badkaret fullt med agnmört. Det var en väldig procedur när vi skulle duscha på morgonen, först skulle man flytta alla mörtar till hinkar. Till slut sa min flickvän att jag fick välja mellan henne och gäddan. Så vi släppte ut Erik när det blev tillräckligt varmt i vattnet.

 

Efter Erik hade Larry vanliga akvariefiskar under en långtid, men akvariet drabbades av sjukdom så alla fiskar dog. Det var samtidigt som Larry var pappaledig och sambon pluggade så det fanns inte pengar till nya färggranna fiskar.

– Då gick jag och håvade upp lite braxyngel i stället. Och nu tycker jag det är roligare att föda upp min egen fisk och sedan sätta tillbaka den där jag tog ynglen än att köpa färdiga akvariefiskar.

 

Men folk tycker nog att jag är lite knäpp.

 

Larry föddes på landet i Hille och bodde där tills han fyllde sju då familjen flyttade till höghusen i Sätra

– Jag kände mig lite ensam först när jag kom till Sätra, jag var den enda killen som inte spelade fotboll. Men det ordnade sig efter ett tag i skolan då man lärde känna fler barn.

 

Larry har alltid älskat musik och skrev sin första låt som fyraåring. När han var sju fick han börja ta gitarrlektioner på kommunala musikskolan och sedan dess har musiken varit hans passion.

 

– Under uppväxten ville jag bli både David Bowie och Johnny Rott en, men jag har hjärtat i synthpopen från 70- och 80-talet.

 

Larry har spelat i flera olika band men det är med Kadesh Kadeng han har haft störst framgång. De låg bland annat på Svensktoppen med hiten “Pojkar1998. Det var också genom Kadesh Kadeng som Larry lärde känna sina låtskrivarkollegor Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson. De har bland annat skrivit Östen med restens “Hon kommer med solsken”, After Darks “La Dolce Vita“, Babsans “Skaffa mig en spanjor” och Jill Johnsons “Crazy in love“.

 

Men trots framgångarna kan Larry inte livnära sig på musiken. Nu jobbar han deltidradion, men att han började där var en slump.

 

– Jag jobbade som arbetsförmedlare åt arbetslösa journalister och andra kulturarbetare och hade bra kontakt med radion som arbetsplats. Så en dag när jag gick upp till Leif Eriksson i tjänsten sa han att han inte hade tid att prata med mig, han hade panik för han behövde en programledare. Jag sa ta mig. Det var inte seriöst sagt från början, men det blev så till slut.

 

Larry skulle bara jobba på radion under sex månader, men nu har det blivit åtta år.

– Nu kallar jag mig journalist, men det tog lång tid innan jag tyckte att jag var det.

 

Jobbet på arbetsförmedlingen fick Larry också mer eller mindre av en slump. Han är utbildad fritidspedagog och började jobba med flyktingbarn på Röda Korsets flyktingförläggning. Han upptäckte snart att han hellre jobbade med vuxna flyktingar och började anordna aktiviteter och annat för att ge dem ett meningsfullt liv. Sedan när flyktingförläggningen stängdes var steget till att göra samma jobb i arbetsförmedlingens regi inte långt.

Forts. i Arbetarbladets länk ovan….

—–

Publicerat av Lisse-Lotte Danielson 2 mars 2015 för Gavledraget.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top