En förnedring av demokratin – Olle Ljungbeck

 

Olle-Ljungbeck

Insändare i GD 18/6 2015

 

Det går inte att förnedra demokratin och väljarna mer än vad som skedde den 16 juni 2015 när Alliansen efter att ha spelat teater för folket lade ned sin röst till förmån för de rödgrönas budget.

 

När “Sjuklöverpartierna” enades om decemberöverenskommelsen var detta ett brott mot grundlagen som överträffar allt sedan införandet av demokratin. Med överenskommelsen upphävdes parlamentarismen – demokratins hörnpelare. Men det som utspelades i riksdagen när Alliansen spelade teater genom ett låtsat känslomässigt utspel till förmån för sin egen budget och därefter inte röstar för denna utan i stället lägger ner sina röster till förmån för regeringens budget, vittnar om ett förakt för demokratin som saknar sitt motstycke.

 

Budgetdiskussionen var ett hån mot medborgarna eftersom Alliansen trots att man från början beslutat lägga sig för de rödgröna gav sken av att man tänkte driva igenom den.

 

Kom därför i håg medborgare, efter detta kan du förvänta vad som helst från dessa partier. Med dagens överenskommelse har din röst ingen betydelse. Det är omöjligt att att känna något som helst förtroende för regeringen och de sju partier som genomförde decemberöverenskommelsen.

 

När man trots denna trolöshet mot de värden vi håller främst, demokratin och det vi grundlagsfäst, dagligen får ta del av förnedrande uttalanden mot Sverigedemokraterna är det omöjligt att känna annat än ett djupt förakt för dem som sviker sitt ansvar mot medborgarna och landet.

 

Nu måste alla som tror på och vill hävda demokratin och ett Sverige utan diktatur lägga sin röst på Sverigedemokraterna.

 

Olle Ljungbeck

—-

Public. av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website