Betlehemskyrkans Kvinnofrukost 13 september 2008 med Lena Maria Klingvall

Lena Maria, vilken STOR liten människa du är!

 

Du blev av kvinnofrukostens presentatör

beskriven som en person vilken reser mycket över alla världsdelar med undantag av Australien och Afrika (än så länge). Du är engagerad i handikappidrott, är en duktig simmerska som vunnit två medaljer samt har varit med i olika dokumentära TV-program. Du har gjort många skivor och fått Arthur Eriksson-stipendium.

 

 

Du målar, skriver och sjunger och i januari i år fick du en medalj av kungen med motivet: En artist i idrottslivet, en förebild för handikappmänniskor inom som utom Sverige.

 

I förrgår var du och talade med pensionärer i Åhus, åkte därefter till Jönköping och sedan till Stockholm. I morse startade du kl. 6:00 och körde själv från Stockholm för att i god tid vara hos oss här i Gävle.

 

Du inleder din berättelse med att sjunga Amazing Grace med stark klockren stämma a capella. Effekten är bedövande…. så vacker. Din röst när du berättar är lika melodisk som din sång.

 

Vi får höra att ibland när någon skall hälsa på dig sträcks en hand fram av gammal vana och vederbörande blir därefter generad och förvirrad över sin klumpighet – du har ju inga armar. Om vi då undrar HUR vi skall hälsa på dig får vi rådet att helt enkelt använda ordet ”hej”, märkvärdigare än så är det inte.

 

 

Alla vill vara så snälla och hjälpa till trots att du mycket sällan behöver någon hjälp, behövs det så säger du till. När folk ändå insisterar och absolut vill hjälpa till med att plocka upp dina skivor på ett bord accepterar du det vänligt och resignerat för att inte såra. När du sedan blir ensam placerar du själv dina skivor i lugn och ro precis som DU vill ha dem.

 

Att du knappast behöver någon hjälp demonstrerar du sannerligen. Mitt framför publiken på drygt 200 personer visar du oss hur du lägger på din make-up. Du är ju ung och lika fåfäng som oss andra.

 

Du börjar med en underlagskräm, en foundation för att få din jämna fina hy. Därefter lägger du på rouge (för att se vältränad ut) följt av en grön ögonskugga som passar till dagens klädsel (för att få djupa ögon). Detta kompletteras med grön eye-liner och en spritt ny mascara med vitt klister som förlänger och sedan kompletterar fransarna med svart färg. Du frågar om vi vet att man måste måla ända inifrån rötterna. (nu hörs sprittande skratt från publiken). Slutligen avslutas det hela med läppstift. Resultatet blir perfekt och då menar jag verkligen perfekt… Mina foton tas med högsta upplösning och är mycket avslöjande och du kunde inte ha gjort det bättre om du så hade försörjt dig på det. Här ligger jag sannerligen i lä mina två armar till trots. Vi får höra att när du hade gjort samma demonstration på någon skola hade läraren blivit chockerad, inte av dig utan av att hans elever var alldeles tysta

 

Anledningen till att jag berättar ovanstående så detaljerat är att du är precis lika kompetent som oss andra, du klarar av så mycket som vi trodde var helt omöjligt för dig att utföra.

 

 

Du är också så vacker och utstrålar så mycket värme. Jag tar många bilder och har svårt att gallra då du blir så bra på samtliga foton.

Jag fick lära mig att du använder dig av singback vilket betyder att musiken är inspelad medan du själv sjunger på riktigt. Hoppas jag skrev korrekt då uttrycket är nytt för mig.

Vi får nu höra ”Vilken värld detta skall bli” åter med din fantastiska röst.

 

 

Du nämner helt korrekt att vi alla har något handikapp även om just ditt är mer synligt än andras. Jag kommer på mig själv att tänka – vad har du Lena Maria egentligen för handikapp? Vad anses vara ett handikapp? När du var liten blev du erbjuden att delta i handikappgrupper men du kände dig inte alls bekväm, du var ju inte handikappad. Detsamma gällde dina föräldrar, varför skulle deras dotter vara med i dessa grupper?

 

Du tycks klara mycket mer än vad jag själv gör. Du säger att GUD fördelar sina gåvor till alla vilket jag också tror helt på, sedan är det upp till var och en att ta vara på och förvalta dem. Hur många kan sjunga så vackert som Du, har en sådan vacker röst, kan måla, skriva, vara så positiv. Naturligtvis har du precis som vi andra dina deppiga perioder och vill klaga (annars vore du inte trovärdig) men dessa perioder går snabbt över och jag tror få människor är så älskad som du och av så många

. F n gör du en egen Dokumentärfilm om ditt liv då du i andras filmer om dig inte kunde påverka resultatet

 

Jag tror nästan jag skulle kunna skriva en hel bok om dig Lena Maria, det finns så oerhört mycket att nämna och jag har många sidor kvar full av intressanta anteckningar men jag slutar ändå här. Fick jag önska något så är det att många fler får lyssna på dig, inte bara kvinnor som skedde idag utan även män. Jag vet att du har varit i TV men det är inte alls detsamma som att lyssna och se dig ”live” för att uttrycka mig modernt.

 

 

Någon frågade om du är tacksam över ditt handikapp och du svarade “ja ibland – det har gett mig möjligheter och öppnat dörrar som jag aldrig annars skulle ha fått uppleva”.

Jag tycker du är Guds gåva till mänskligheten Lena Maria. En fantastisk liten fin person som jag är tacksam över att ha fått lyssna till./Lisse-Lotte Danielson.

 

Länkar till Lena Maria.

 

Lena Marias skivor.

 

Jag har själv ALDRIG kunnat skriva så vacker med mina händer…

 

 

.

Hela fantastiska styrkan.

 

Den härliga musiken.

 

Den glada och nöjda publiken.

 

Nästa Kvinnofrukost kommer lördag den 18 oktober 2008 då Marika Markovits , Direktor för Stockholms stadsmission berättar.

Betlehems presentation av Kvinnofrukostar.

———————–

Sammanställt och fotat av Lisse-Lotte Danielson.

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website