Anna Abrahamsson utövar konst på plats i Andersberg

 

Anna Abrahamsson ger URO
vid ett flertal tillfällen under dagen

Mån 1 okt 13.00 – 19.00
Andersbergs bibliotek i Andersbergs centrum

Den 1 oktober på Andersbergs bibliotek kommer kanske till en början att te sig som en helt vanlig måndag. Tills det att du möter något oväntat. Med biblioteket som arena skapar Anna Abrahamsson händelser som alla har sin utgångspunkt i bibliotekets speciella karaktär. I centrum står mötet mellan besökaren och böckerna och hela den värld av upplevelser som litteratur kan innebära.

I sitt konstnärskap arbetar Anna Abrahamsson bland annat med video, performance, måleri och skulptur. Hennes performance beskrivs bäst som sociala och interaktiva projekt där mötet med människor står i fokus. Performancen I egna tankar ägde rum 2003 på buss 25 mellan Gävle och Norrsundet. Under projektet delade konstnären ut teckningar till resenärerna vilket i sin tur ledde till samtal och därefter nya teckningar. Anna Abrahamsson har även gjort offentliga utsmyckningar på bland annat Stenebergsskolan (2006).

Anna Abrahamsson är född 1966. Hon bor och arbetar i Gävle. Abrahamsson har belönats med IDKAs Guldventil 2004, Landstinget Gävleborgs kulturpris 2006 och Gävle kommuns stipendium Ejva Damm i år.

Du åker till Andersberg med buss nr 3 eller 10.

Oväntat besök

Under hösten uppmärksammar Konstcentrum performancekonsten och erbjuder därmed ett unikt tillfälle för besökaren att vara med exakt i det ögonblick som konst skapas. Vid sju olika tillfällen kommer både lokala och nationella konstnärer att göra en varsin performance runt om i Gävle. Denna serie av performanceföreställningar involverar en mängd olika konstnärliga uttryckssätt som till exempel musik, teater, skulptur och text. Platser som får oväntat besök är Gallerian 9:an, Andersbergsbiblioteket, Strömvallen, Konstcentrum, Kulturkiosken, Konserthuset och Folkteatern.

Medverkande konstnärer: Jonas Kjellgren, Anna Abrahamsson, Anastasia Ax, Simon och Matti Kallioinia, Teater Lilith, Ingrid Eriksson, Pär Thörn och SPACECAMPAIGN.

Gävle Konstcentrum
Kungsbäcksvägen 32
Tel 026 17 94 24
www.gavle.se/konstcentrum
Öppettider: tis-fre 12-17, lör-sön 12-16
Kafé Spegeln: mån- fre 10-16, lör-sön 12-16
Konstcentrum ingår i Kultur & Fritid – Gävle kommun

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..