Skyltsöndagen 1964 – Christer Carlsson.

 

 

I morgon är det skyltsöndag. Första Advent. Minns att jag i en grym snöstorm på skyltsönddagen 1964 hukande gick till Norborgs Musik på Kungsgatan och köpte Rolling Stones senaste singel “Little Red Rooster“. En blueslåt som en kort tid senare låg (som första Blueslåt genom alla tider) etta på Billboard i USA. Med mig hem och lyssnade på denna låt var en jättegullig och söt tjej som var ett uttalat Sooner Or Later fan. Hon gillade Rolling Stones och att min mor Ulla kokade te åt oss, och jag tänkte att denna tjej kanske skulle komma att bli en del av mitt liv. Kanske skulle hon föda mina barn. Hon kunde citera några svåra Bob Dylanstrofer som ingen annan tänkt på. Jag visste knappt vem Dylan var. Gillade Donovan bättre. Hon hade även ett bra förhållande med min bror Stefan vilket jag tyckte var viktigt eftersom vi delade rum.. 
Vi hånglade lite försynt, som man gjorde på den tiden. Åtminstone om man som jag, hade respekt för det motsatte könet, man imponerades av alla hyskor och konstiga klämmor här o där. Det här var innan strumpbyxorna. Spännande var det. Svettigt var det. Vi hade inte haft nån sexinformation i skolan. 
Den vackra o trevliga flickan Lady X stod alltid senare i första ledet vid scenen när vi i Sooner Or Later spelade i Gävleområdet. Hon gillade 60-tals musiken. och jag visste vilka klämmor och hyskor och krångliga knappar hon bar på där jag stod på scenen. De var bara mina.. till senare ikväll. I värsta fall till cykelkällaren där jag bodde. Hon visste samma sak. It´s the singer not the song..
https://youtu.be/wsQtndswJbc

 

 

Jag spelade ju också ishockey i Brynäs Juniorlag 1964 och hon stod alltid där tappert på läktaren och klappade de egna stickade Lovikkavantarna när jag gjorde mål! Hon var också populär bland alla mina lagkamrater vilket jag myste över.. Vet inte varför det inte blev vi, hon hade ju alla ingredienser som fanns ju där. Hon luktade så gott. Kunde det bli bättre? Men ödet ville att jag en lördagskväll skulle träffa Drottning Agneta på Valhalla i Sandviken 1964 när The Shanes spelade. En Modstjej. Vinröda strumpor till en kritstrecksrandig kort kjol. Gävles (i mina ögon) snyggaste tjej hade anlänt. Hon var så vacker att min klocka stannade. Hon sade att hon visste vem jag var, att jag sjöng blues i Sooner Or Later. Presenterade mig. Jag pratade ansträngt och konstigt, närmast stammande i hennes parfymdofter i en paus och hon nämnde till min förvåning John Lee Hooker, Chuck Berry, Rolling Stones och Jimmie Reed som favoriter.. VA?? en tjej som gillade Blues och jag var knockad. Det hade jag aldrig tidigare hört talas om, möjligen läst om när Marianne Faithfulträffade Mick Jagger.. De Gävletjejer jag kände nämnde normalt Connie Francis, Elvis, Little Richard, Rick Nelson, Everly Brothers, Dion, Bobby Rydell och på sin höjd Del Shannon.

 

Hade en svår tid under flera månader. Vacklade hit och dit. Jag hade Gävles två populäraste tjejer på kroken. Båda var helt underbara. Kan man vara med två? Egentligen ett självmord, men jag provade 🙂 Båda tjejerna blev ledsna. Jag ljuger konstant, sover dåligt och känner mig som en idiot! Drömmer mardrömmar om döden som en befrielse. Vaknar svettig och äter Corn Flakes och mjölk som om inget hänt.

 

Liemannen i nattens dröm påminde om farbror Einar på Limön.

 

Efter en tid upptäckte jag dock att jag träffat Världens Bästa Tjej genom alla tider!! Agneta! Hon ville dessutom vara tillsammans med mig. Otroligt!! Hon stod också sedan på hockeyläktaren och klappade Lovikkavantar när jag spelade i BIF juniorerna. Skrattade med glimten i ögat när jag sköt utanför. Jublade mest av alla när jag gjorde mål. När vi ett par år senare spelade med Small Faces på Valhalla fick hon prova Stevie Marriots hatt innan spelningen. Hon hängde med på det hon kunde när Sooner Or Later spelade.Hon var stolt men försökte att inte visa det.

 

Vi gick på bio och såg filmen “Love Story“. Jag tyckte det var konstigt att inte Agneta kommenterade på hemvägen, att hon sett samma sak som jag, att filmen handlade om oss..Fast det kanske hon tyckte ändå. Vi snyftade ju i slutscenen båda två och vi hade fullt sjå att torka tårarna på hemvägen..

 

När jag sedan återupptog ishockeyn spelade jag några år i dåvarande div 1 och 2. Dessutom spelade hennes bror i samma lag (Hemsta) under ett par spännande år. Jag dömde sedan 11 år i Elitserien, varav 8 år internationellt. Bl.a. VM i Moskva 1979. Agneta och vår dotter Angela var med på olika internationella uppdrag och båda fick under många år privat umgås med världens bästa ishockeyspelare och domare.

 

Agneta låter sig dock inte imponeras som vanligt och är fortfarande efter 52 år min allra största kritiker. Som när jag var Brynäsjunior: “Hur kunde du missa målet när du hade chansen sista minuten”? Där hade jag gjort mål, i högklackat!” På Regementets dag på I14 sköt hon bättre än mig till mina kompisar soldaterna på luckans stora glädje, och vann en nalle. Och som Elitdomare: Hur fanken kunde du missa hookingutvisningen på Håkan Loob när det var 2 minuter kvar? Alla andra såg den! När det gäller Sooner Or Later: “tycker ni inte skall köra “I just wanna make love to you” folk kan ju inte dansa till den…”Hur många gånger skall jag behöva säga att du måste låsa garagedörren?” Hur kan du ställa in mjölkförpackningen med 1 centiliter kvar? Otroligt!! Japp, Sooner Or Later är nog landets bästa R&B band genom alla tider. Fan vad du rockar Älskling. Vad bra du var ikväll! Upp och Ner. På den vägen är det…MEN Tack Livet!! Jag är en av de mest lyckligaste människorna på jordklotet som träffat rätt när det gäller livsledsagare.

 

Christer Carlsson

 

Publ. 3/12 2017.

Gå till startsidan!

———————-

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..