Mittmedia vill sälja GD-huset- letar nya lokaler till tidningen

GD-huset på Hattmakargatan

 

Mittmedia vill sälja Gefle Dagblads lokaler på Hattmakargatan 14. Enligt styrelsen finns det flera intressenter.

Publ i GD 3/6 2016.

 

 

På ett styrelsemöte under tisdagen fattade Mittmedia beslutet att undersöka vilka möjligheter som finns att sälja GD-fastigheten. Ledningen hoppas kunna hitta en köpare och fatta ett beslut innan midsommar.

 

Gefle Dagblad har funnits i samma lokaler i Gävle sedan starten i april 1895, då det första numret trycktes.

  • – Det är såklart trist att sätta punkt för en tradition. Lokalerna har betydelse för historien men inte för uppdraget, som är journalistiken. Samtidigt är detta ett inriktningsbeslut och det är ännu inte är hundra procent klart vad som kommer att hända, säger Anna Gullberg, chefredaktör på Gefle Dagblad.

 

  • – GD-huset är gammalt och det är ett stort jobb att anpassa lokalerna, fortsätter hon. Det har inte alltid lokaler. Jag tror inte att läsarna kommer att märka någon skillnad. De besöker oss via hemsidan, appen och sociala medier och vi träffar dem när vi är ute på fältet, säger Anna Gullberg.

 

Parallellt med att leta köpare letar Mittmedias styrelse även efter hyreslokaler till tidningen. De lokaler i Hemsta som tidigare varit aktuella är inget huvudalternativ längre, förklarar Krister Jönsson, styrelseordförande i Mittmedia Förvaltnings AB.

 

  • – Vi tittar med nya ögon på detta. Viktigast är att redaktionerna (Gefle Dagblad och Arbetarbladet, reds anm) sitter nära varandra, skriver han i ett pressmeddelande.

 

  • – Det som ändrats sedan tidigare beslut är att vår verksamhet har krympt. Vi har inte samma behov av stora lokaler som tidigare och vi måste vara mer flexibla över tid i lokalutnyttjandet. Vi ska sköta kärnverksamheten, inte äga fastigheter, säger Krister Jönsson.

 

Johanna Lill-Inger Karlsson

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top