Minnen poppar upp! – Christer Carlsson

 

Jag stod 2 timmar i en jättekö i trappan upp till skivavdelningenDomus våren 1961. Kön var ända ut på Kungsgatan. Detta för att få en autograf av “Sveriges Rock Kung” Little Gerhard. 45 år senare på Tyrol Gröna Lund Stockholm bjöd denne Rockkung mig på en macka i orkesterrummet!!

 

 

Så här var det. Jag hade just kommit av scenen efter att Sooner Or Later spelat. Tog en kall bira från kylen och sjönk ner på en soffa med en handduk om skallen. Mådde så in i helvete bra. Blev uppehållen efter spelningen eftersom att Stockholms Blues Club ville göra en intervju.

 

Upptäckte sen att vi var bara två i orkesterfiket. Mina kompisar i Sooner Or Later hade gått direkt ner till logerna i källaren. Jag var törstig, glad och upprymd. Vi hade (enligt publikens reaktioner) gjort en kanonspelning. De som befann sig i fiket var jag och Rockkungen anno 1961 Little Gerhard som skulle spela senare. Stort naturligtvis och tankarna fladdrade runt i skallen.

 

Gerhard frågade om jag ville ha en macka? Ja tack hörde jag mig själv svara. Vad vill du ha på? frågade legendaren..Ost sa jag. Men dom har en djävligt god skinka sa legendaren. Ta den då sa jag. Han hade lika gärna kunnat föreslagit grus på mackan och jag hade gett samma svar. Legendaren serverade skinkmackan med ett leende och sa dessutom “fan va bra ni var”!

 

Då kunde jag inte hålla mig, jag berättade att jag stått 2 timmar i kö i Gävle för hans autograf 1961 och nu brer du min macka! Så är det sa Gerhard, tiderna förändras..Tror aldrig jag ätit en sån god macka med en kall öl! Ett fantastiskt minne naturligtvis.

 

Gå till Startsidan!

 

Publicerat av Lisse-Lotte Danielson 2018-02-17 för Gavledraget.com

——————–

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top