Magnus Bergströms ”Alla  Tiders Skivhandel”

Alla tiders skivhndel

 

Jag köpte för många år sedan flera skivor av Magnus Bergström eftersom han alltid hade så bra förslag på fina musiknyheter och man fick i lugn och ro stå och lyssna själv på hans skivor. På den tiden  sålde han skivor på Westerlunds i nedre planet där Friskis och Svettis nu har sina lokaler. Senare, då Magnus hade öppnat eget, var han på hembesök hos oss här i Gävle för att hjälpa oss att ställa in vår musikutrustning. Den killen är enorm på att ge service.

 

Nu för tiden var det mycket länge sedan  som jag köpte några skivor över huvudtaget men när jag såg att att GD publicerade en artikel 17/4 2015 om hans SkivhandelNorra Skeppargatan 13, kände jag spontant att jag vill visa hur mycket jag tycker om honom för alla hans tips  och tjänster tidigare. Själv anser jag att han är en verkligt äkta Gävleprofil som är känd av många.

Lisse-Lotte Danielson

 

——

Publ. i GD 17/4-2015

 

Magnus Bergström

FOTO: PEDER ANDERSSON

Alla Tiders Skivhandel på Norra Skeppargatan 13 som drivs av Magnus Bergström, 56 år.

 

– Jag började jobba i skrivbranschen som 14-åring på Westerlunds. Och där blev jag kvar till 2008, förutom att jag drev en skivbutik i Flanör några år, men återvände till Westerlunds. Alla Tiders Skivhandel öppnade jag 2009.

 

Magnus med reklam

 

Magnus kan beskrivas som snabbare än Google om man vill fråga nåt om musikhistoria. Det kommer inte bara svaret på vilket år skivan kom utan även vilken tid på året och hur vädret var just då mm. Det är lika roligt att lyssna på när Magnus berättar om vilken singel som kom innan lp’n kom och vilken unik b-sida den singeln hade. Ja, om det mesta som kom ut på skiva. Han har varit med i flera tv-tävlingar om musikkunskap och kommit långt. Att 1960-talet och 70-talet färgat av sig mycket i hans intresse tar inte lång tid att uppfatta när man bläddrar runt i hans sortiment i butiken.

 

Hur kommer du uppmärksamma Record Store Day?

– Genom att ha ett utbud av flera olika specialpressningar. Det kommer varje år ett spännande utbud. En speciellt mixad 10-singel med Roxy Music och en 7-singel med två outgivna spår med Frank Zappa med mera. Dessutom kommer Sveriges jazzgitarrist nummer ett, Andreas Pettersson, att komma hit och spela låtar från sin nya cd samt signera. Eventuellt blir det också några överraskningar. Sedan kommer gången i varuhuset Kompassen at vara fylld av säljare som ska erbjuda både vinyl och cd.

 

Hur ser försäljningen ut hos dig på vinyl/cd?

– Jag säljer 50 procent av varje och har ett mycket stort sortiment klart störst norr om Dalälven.

 

Vilka är dina favoritskivor?

  1. Candi – Staton Ecidence (1972)
  2. Lee Fields – Emma Jear (2014)
  3. Alman Brothers – Eat t Peach (1972)
  4. Big Star – Number Om Record (1972)
  5. Father John Misty -1 Love You Honneybear (2015) Har du några speciella rari teter i butiken?

 

– Ja, inför Record Stor Day är jag stolt att kunna erbjuda Börje Fredriksson Intervall i nypressning inför dagen. Likaså Tages Studio nypress limiterade.

 

Dessutom kommer Sveriges jazzgitarrist nummer ett, Andreas Pettersson, att komma hit och spela låtar från sin nya cd samt signera.

 

Magnus Bergström

(tyvärr framgår inte i artikeln vem som ställde frågorna eller skrev texten)

—-

Public. 2015-04-19 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

 

Uppdaterat 1/11 2016.

Populärt med plattor på skivbutikens dag. Bob Dylan-feber i Gävles skivbutiker: “Har sålt 150 plattor“, Magnus Bergström

 

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

 

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website