Grant Visser letar efter sina rötter i Gävle

 

 

 

 

 

 

 

 

Publ. i Arbetarbladet 11/8 2016.

 

Grant Vissers mormor och mamma visade ofta bilder och pratade om den svenska delen av släkten. Grants mormors far hette Carl Martin Berg och var född i Gävle 3 april 1872. Som 21-åring gick han till sjöss och lämnade Sverige för att resa till Australien, men under ett stopp i Kapstaden blev han kär i Grants gammelmormor och blev kvar där.

 

Grant är själv född i Sydafrika men familjen flyttade sedan till Nya Zeeland. Precis som sin svenske anfader har Grant levt stora delar av sitt liv till sjöss. Jobbet som chefsstewart på miljardärers lyxyachter har tagit honom till stora delar av världen. Nu är han dock mer eller mindre bofast på Ibiza där han träffade sin partner Johan som bor i Stockholm.

– Jag har sett stora delar av världen och måste säga att Sverige nog är det vackraste landet jag har sett. Naturen är underbar här.

 

Grant spenderar en månad i Sverige nu, mestadels i Stockholm, men några dagar har han vikt till släktforskning i Gävle.

– Sofia på kommunarkivet i Gävle har hjälpt mig jättemycket. Hon har bland annat visat mig min gammelmorfars födelseattest där det står att han är oäkta son till smedsdottern Maria Berg från Ovansjö.

 

Han har också fått veta att Gävlekvinnan Margit Sundberg, som dog någon gång på 1970/80-talet, ska ha varit syster- eller brorsdotter till Grants gammelmorfar. Grant vet inte om det finns några ättlingar till henne kvar i Gävle, men vill gärna komma i kontakt med dem i så fall.

 

Läs hela artikeln här!

Catrin Landén  – (foto och text)

 

Gå till Startsidan!

——

Public. 2016-08-12 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website