Christer Carlsson minns sin alkoholdebut

Dagens Låt Sista April! Rum & Coca Cola med Andrew Sisters.

 

 

Med tanke på min debut i Alkoholens komplexa värld är den perfekt! Furuvik sista april 1963. Stefan “Lill Prosten” och jag liftade ut till Furuvik med en kvarting “Gauffins Dubbelblandning” innanför jackan på nån av oss.

 

 

Nu skulle vi debutera bland de stora grabbarna. Det började bra. Vi fick lift med Gävles kanske snyggaste bil, en Ford Crown Victoria ljusgrön med vit skinnklädsel och glastak! Vi var pojklagsspelare i Brynäs och en äldre junior hade köpt ut flaskan åt oss. Det hela var oerhört spännande.

 

 

Vi köpte en flaska sockerdricka och ett par pappmuggar i en kiosk när vi kom fram. Sen satte vi oss under “berg o dalbanan” som var inhägnad av ett träplank. Där drack vi grogg. Det smakade verkligen pyton, men vi naiva pojklagsspelare på 16 år var ju beredda på att det skulle smaka lite konstigt, så vi tog (minst) en mugg till för att vänja oss..

 

 

Vi blev aspackade. Vi tröttnade snart på att gå omkring i Furuviksparken och vara yr i skallen så vi tog tåget tillbaka till Gävle. I Gävle hamnade vi på en fest ute i Hemlingby. Hur vi kom dit eller hem är höljt i dunkel. Liksom Första Maj 1963…

 

 

Kan berätta att det skulle dröja länge innan nån av oss provade en grogg igen..

 

 

 

        Christer Carlsson

 

Gå till Startsidan!

 

Publicerat av Lisse-Lotte Danielson 2018-05-01 för Gavledraget.com

 

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

 

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website