Brudguminn

Bio 7:an på Filmstaden i Gävle.

 

Se ovanstående trailer!

Universitetsläraren Jon är gift med den neurotiska Anna. I ett desperat försök att få henne att må bättre, flyttar paret ut till isländska Flatey i Breidafjordur på västra Island, där de har sitt ursprung. Anna blir inte bättre och Jon är olycklig över situationen och förälskar sig i den unga Thora, en tidigare elev. Åldersskillnaden är stor. Då Anna upptäcker förhållandet blir det stor dramatik.

På hemvägen kände jag mig minst sagt konfunderad. Vad tyckte jag egentligen om filmen? Har sällan känt mig så villrådig. Hittade flera positiva bitar. Vackert foto, underbar operasång strömmande fram ur högtalarna. Bästa prestationen utfördes i mitt tycke i rollen av den andra hustruns far. Eller, var det för att han var den mest sympatiske?

Jag småskrattade flera gånger men litet reserverat då jag i grunden upplevde handlingen som så oerhört sorglig. Filmen beskrivs som en charmig komedi utan några lätta svar men vad är syftet med den och är den verkligen charmig? Nog kan jag förstå att den delvis fick fin kritik och jag blev stundtals berörd men tyckte jag egentligen om handlingen?

Detta är nog den konstiga recension som jag någonsin skrivit men den är fullkomligt ärlig och jag kände jag mig ledsen trots mina små skratt….. Vad tycker du själv om den?

Lisse-Lotte Danielson

Gefle dagblads recension

——————–

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top