Sverige är fantastiskt – Babsans krönika 26/6 2016

Babsans krönika-foto

 

 

Publ i GD 26/6 2016

 

Sverige är fantastiskt! Fast vi åkte ut ur EM med buller och bång så tyckte jag att sista matchen var helt ok och Zlatan gjorde ett mål i alla fall, fast det blev bortdömt. Annars blev det inte mycket mål för Sverige. Och en sak har jag lärt mej i fotboll, det är att man måste göra mål för att vinna och gå vidare.

 

I mitt yrke reser jag väldigt mycket. Det blir fler tusentals mil varje år. Ofta blir det tåg, men finns inte tid tid blir det flyg. Just åka tåg genom Sverige är underbart med all natur som svischar förbi när man kan luta sig tillbaka i stolen och se alla olika gröna nyanser på lövträd och mörkare granskog och små byar och ängar och hagar och sen alla städer man rullar igenom.

 

Man ser vilket vackert avlångt land vi har från tågfönstret. Jag var så glad och tyckte det skulle bli så bra med de nya dubbelspåren mellan Skutskär och Furuvik. De ska göra att tågen ska kunna åka åt bägge hållen och slippa vänta in varandra. Det skulle bli toppen för både Furuvik och Gävle och resten av Norrland då dessa spår gick jämsides och tågtrafiken skulle kunna rulla på och allt var frid och fröjd.

 

Nu är spåren invigda och sträckan mellan Skutskär och Furuvik har kostat cirka 640 miljoner. Jag kan nu efter åkt denna sträcka några gånger säga att det är den hemskaste och fulaste sträckan i hela Sverige! Här har man byggt höga ljudplank efter hela sträckan som gör att du inte ser ett dugg av naturen eller bebyggelse. Det är gråa “Berlinmur” eller höga grusvallar som ljudet studsar över.

 

Läs artikeln i sin helhet här!

Läs även Babsans krönika – Ett laddat möte  i GD 7/12 2014

————

Publ. av Lisse-Lotte Danielson 2016-06-26 för Gavledraget

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top