GÄVLEBORNAS UTERUM ….. Torbjörn Brunzell

Boulognerskogen

EN ÅTERVÄNDARE HAR HAR ÅTER ORDET..

29/8 2015

 

Uterum …. Eller gröna vardagsrum, fritidsområde, utegym, promenadstråk… ja, det är många namn man kan sätta på Boulognerskogen / Stadsträdgården.
Det spelar nästan ingen roll när du kommer dit eller vilken årstid, det finns alltid människor som rör sig i stadens gröna lunga. Och så ska det vara!
Det bästa är att staden sköter om den så bra, klipper gräs, planterar blommor och nu i år skapat ett bad med en volleybollplan bredvid. Det tog tid innan sommaren kom, men när den väl gjorde det då blev det genast fullt med människor där. Tyvärr saknades toaletter vid invigningen, men det håller på att bli klart med det arbetet nu.

 

Boulognerskogen2        Boulognerbadet      volleyplan

 

Det man kan önska, ja inte för min egen del,  men för de som gillar att ha picknick och grillar i området, så är det väl fler och större papperskorgar, gärna också särskilda sådana för engångsgrillar, burkar och  flaskor på sådana ställen där man har fester. Ett alternativ är helt enkelt att iordningställa särskilda grillplatser. Det finns visserligen en sådan, men någon mindre där det är en mysigare omgivning. Ute på någon av ” öarna” vid ån?

 

Att cykla på asfaltvägen från lasarettet ned mot Drottningbron är skönt, synd bara att så många går på fel sida, gärna flera i bredd. Jag vill ha de gående på vänster sida när jag kommer, vill ha ögonkontakt så att man kan kommunicera, tycker inte om att komma bakifrån på de som går på höger sida., det händer lätt att någon tar ett steg åt vänster och riskerar de att bli påkörda. Det gäller f.ö på alla vägar som delas av gående och cyklister. Jfr med en landsväg, där går man på vänster sida…
Nåja, nu skulle det inte det handla om trafikvett och / eller regler utan Boulognern…  Agnes von Krusenstiernas allé är också en underbar sträcka, jag tycker om ljus- och skuggspelet under träden där. Dessutom är det en särskild stillhet vilket gör att man, jag i alla fall, cyklar eller går där i lugnt tempo. Det är som en grön kyrkosal, på sommaren  åtminstone, även under andra årstider har den något visst tycker jag.

 

Krusenstj-alle  Agnes von Krusenstiernas allé

 

Bangolfen och sommarcaféet är två andra andningshål, scenen har använts några gånger för allsång, mer artister borde uppträda där och varför inte engagera olika körer? Det finns gott om sådana och körsång är ju populärt..

 

Bangolf      Café

 

Ja, ja, det var lite från återvändaren…

PS: det undras ibland var gränsen går mellan Boulongnern och stadsträdgården. Varför inte döpa om den till Boulongnerparken ? Stadsparken låter för intetsägande, alla städer har väl en stadspark f.ö?
Nu har jag väl startat något som…… ja nu tycker jag så här. OK?

 

Torbjörn Brunzell

Torbjörn Brunzell

——–

Public. 2015-08-30 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

1 thought on “GÄVLEBORNAS UTERUM ….. Torbjörn Brunzell”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top