Gavelgårdarna tvingas sälja Läkeroltomten – privat aktör vill bygga dubbelt.

 

Magnolia-Bostad

 

 

 

 

 

 

 

Gavlegårdarna kan tvingas sälja Läkeroltomten då en privat aktör vill bygga upp emot 1.200 lägenheter.

 

Vid årsskiftet 2013/2014 stängde Cloetta sin godisfabrik i Gävle och då planerade man att bygga 600 bostäder ihop med privata aktörer och merparten skulle vara hyresrätter.

 

– Vi diskuterade att det finns flera byggherrar som är intresserade av att bygga i Gävle och som inte gjort det tidigare. Vi vill gärna få in fler aktörer eftersom det måste byggas mycket och relativt fort, säger kommunalrådet Inger Källgren Sawela, M, till Gefle Dagblad.

 

Kommundirektören Göran Arnell kommer att be Gavlegårdarna göra en ny värdering av Läkeroltomten inför en eventuell försäljning. Värderingen ska vara klar i höst.

 

Magnolia är en av de stora aktörerna som vi har träffat. De har varit i Gävle flera gånger. Det vore väldigt spännande att få hit dem eftersom de aldrig byggt norr om Uppsala, säger Inger Källgren Sawela.

 

Enligt uppgifter till Gefle Dagblad vill Magnolia bygga dubbelt så många bostäder som Gavlegårdarna på den 47 000 kvadratmeter stora Läkeroltomten, det vill säga runt 1 200 lägenheter.

 

När det gäller hyresrätter samarbetar Magnolia bland annat med tjänstepensionsföretaget Alecta som köper de färdiga bostäderna för att äga dem långsiktigt.

 

Läs artikeln i sin helhet här!

Läs även detta!

Maria Carlsson

———

Public. av GD 2016-07-29 av  Lisse-Lotte Danielson för Gaveldraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top