Åldringars liv som radioteater – Max Hebert

Möten med äldre

Utdrag ur artikel i GD public 30/8 2015.

………………

”Dagny, 92 år, spänner ögonen i mig: – Jag ångrar inte ett jävla någe. Det har hänt så mycket roliga saker i mitt liv, och så mycket tråkiga. Om jag hade gjort saker på ett annat sätt, vad hade hänt då? Då hade det kanske blivit ännu värre. Jag har sökt efter spänning och äventyr, och det har jag fått.

………….

Max Hebert

 

Dramatikern Max Hebert gör radioteater om äldres livssituation. I sina intervjuer fångar han upp spänningar och ökande klyftor samt att äldre diskrimeras och betraktas som trötta, gammalmodiga och tröga. Många känner det som om man inte vill lägga ned lika mycket pengar på en när man blir äldre när det inte genererar någon större utdelning tillbaka.

 

Läs denna tänkvärda artikel i ovanstående länk. Mitt intresse väcktes allteftersom jag läste och plötsligt ville jag veta mer om själva författaren, Max Hebert.

Genom Googlesökningar har jag sett att Max planerar att stanna kvar i Gävle vilket gläder mig mycket. Såg sedan att Kristian Ekenberg har intervjuat honom och genom detta fick jag lära mig en del detaljer om hans person.

Det är perfekt när andra redan har gjort grovjobbet och man endast behöver skörda frukterna. Speciellt när man är inne på sitt 70:e år och måste göra ett större urval av det som kräver egen insats.

Lisse-Lotte Danielson

——–

Public. 1/9 2015 för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

—–

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website