KRÖNIKA om GD Nätverk– av Anna Gullberg

 

Så har läsarna hjälpt  oss i GD Nätverk

 

De är våra ögon och öron ute i Gästrikland, de nu drygt 100 medlemmarna i GD Nätverk – vår Facebookgrupp för ännu bättre och fler nyheter från Gästrikland. Tack vare nätverkarna blir din tidning än mer aktuell och nära. Gå med du också, för ju fler vi blir, desto bättre blir GD.

Är det inte journalisternas jobb att göra tidningen undrar någon säkert? Och självklart är det så. Vi kollar fakta, hittar vinklar, ställer frågor, skriver och förklarar. Men vi känner inte till allt som pågår i Gästrikland, och vi kan inte vara på alla platser samtidigt. Ibland missar vi till och med sådant som är självklart för er, för att ingen berättade för oss att det hände. GD Nätverk kan hjälpa oss bli bättre på att ha koll, genom er. Dessutom har ni både tankar och kunskap som vi behöver. I GD Nätverk diskuteras också nyheter.

 

Sedan vi drog i gång GD Nätverk har tidningen fått en mängd tips som resulterat i artiklar och reportage i tidningen och på sajten:

 

– Genom Rune i GD Nätverk fick GD till exempel veta att 30 kossor var på rymmen i Hedesunda, och vår reporter kunde skriva om händelsen som resulterade i en artikel på gd.se och i Gefle Dagblad.

 

Tipset följdes upp med ett nytt nätverkstips dagen därpå, med ytterligare information om de förrymda kossorna. Så småningom blev det också en uppföljning, när nästan alla kor fångats in. En nyhet som slutade väl. och som många engagerade sig i.

– Via nätverket fick vi också hjälp med loppet för veteranmopeder där 240 veteranmopedister åkte genom Årsunda, Sandviken, Bovik och Kungsgården. Vår helgreporter var ute på annat uppdrag, men nyhetschefen kunde efterlysa hjälp från en nätverkare som var på plats och passade på att ta bilder till oss. GD fick bilderna på mejl och kunde därmed berätta om evenemanget trots att vi inte kunde åka ut just vid detta tillfälle.

 

Båda rymmarkossorna och mopedrallyt är utmärkta exempel på hur nätverket kan fungera – med raka snabba nyhetstips om händelser som är pågående, där vi snabbt kan ta upp jakten på nyheten, eller som i fallet med mopedrallyt, tack vare läsarna ha ögon ute på plats, så att vi sedan får underlag för att skriva artikeln.

 

– En annan nätverkare berättade att Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg skulle komma till Hofors för tv-inspelning. Nyhetschefen efterlyste nätverkare på plats och fick på så sätt hjälp med bilder från händelsen.

 

 

Lekplatsinvigningen i Hofors, den amerikanska kören som uppträdde i Hille, och bilder från nationaldagsfirandet i Boulognerskogen är andra nyheter ni hjälpt oss med.

 

Du som är med är förstås inte tvingad att hjälpa oss med mer än att tycka och tipsa, men vi blir väldigt glada om du gör det.

Anna Gullberg

———–

PUBLIC. 2015-06-13 Av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

 

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website