11 Flyttbussen

HÅKAN LEIJDING – känd Gävle-profil berättar:

 

 

FLYTTBUSSEN

Att driva flyttfirma kan ha sin speciella tjusning. Speciellt på fredagar när de flesta vill hem till fru och barn eller vad det nu är man jagar för.

För bråttom är det. – Det här ska ni köra på måndag, sa transportledaren en fredag eftermiddag till en tvåmansbesättning på en flyttbuss, och gav dem en körorder Malmö – Gävle. Fyra rum och kök från gata så och så i Malmö till gata så och så i Gävle.

– Du, sa en ena flyttgubben till den andra när man kommit utanför kontorsdörren, – varför drar vi inte ner dit ikväll, lastar imorgon bitti och sen kan vi dra över till Köpenhamn en sväng innan vi kör hem. Kontoret behöver inte få veta någonting. Den andre flyttgubben tyckte förslaget lät utmärkt. En helg fri från tanten. Sagt och gjort och till Malmö det bar. Efter en timmes letande i Malmö på lördagsmorgonen hittade man till slut adressen. Ingen hemma.

– Känner ni till var folket är som bor i den här lägenheten? frågade man en granne. – Ja sa grannen, – jag har hört nåt om att en familj från Gävle ska flytta in.

–VA ???. – Men vad i helv.., sa flyttgubben –har det djävl.. kontoret skrivit fel …? – Här står Malmö – Gävle. INTE Gävle – Malmö… men dra åt…!!

Lördag morgon och ingen lastning. – Vad gör vi nu ? – Ja, jag har ställt in mej på Köpenhamn – vi åker över så kör vi hem imorgon kväll å ingen behöver få veta nåt, föreslog det andra geniet. Sagt och gjort. Nu gällde det bara att parkera den stora flyttbussen på lämpligt ställe. En liten återvändsgata blev lösningen. – Här står den bra , inte i vägen för någon.

Att sen gå igenom alla Nyhamns barer tar sin lilla tid så lördagen gick och även söndagen, och för att inte missa något, även en bit av måndagen. Väl tillbaka i Malmö letade man upp den lilla återvändsgatan. Där var uppståndelsen stor. Gatukontoret hade grävt upp hela gatukorsningen och flyttbussen var instängd på återvändsgatan.

– Grabbar hur fan kan ni göra så här ? sa ena flyttgubben, – Hur ska nu vi komma ut? – Du, sa ena gatukillen , vi har sökt er med ljus och lykta och även ringt ert kontor i Gävle, för att få er att flytta bussen – innan vi grävde upp. – Va’ fan har ni varit?

Ja, det var lite svårförklarat. Gatukontoret kunde inte lägga igen gatan ännu på fyra – fem dagar. Så lösningen blev en stor mobilkran som lyfte den stora flyttbussen över det dike gatukontoret hade grävt upp. Saken tycket Malmötidningarna var så intressant att man skickade över en fotograf för att föreviga händelsen. Om denna helg nu varit kul och uppåt för flyttgubbarna så blev det helt säkert mer uppåt, men inte lika kul, när man kom tillbaka till Gävle.

Håkan Leijding

———————————–

Sidan är sammanställd av Lisse-Lotte Danielson.

 

1 thought on “11 Flyttbussen”

  1. Jag jobbar inom Flytt
    Jag tycker denna text i annonsen visar på bra notis
    Hur man inte ska göra

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top