Film “För att det inte skall hända igen”

Dokumentärfilm av Sandra Nelhans.

 

Pehr-Lisse-Lotte

Detta är en film som jag hoppas skall ses av både ungdomar, föräldrar och övriga som idag använder sig av droger.

 

Med anledning av drogen Spice som tycks sprida sig okontrollerat i Sverige gissar jag att Sandra åter vill visa sin utmärkta film igen som handlar om Narkotika och droger i allmänhet. Jag bokade direkt två biljetter, speciellt som jag har haft kontakt med Pers mamma Kersti Lifvergren en längre tid på Facebook. Jag var samtidigt ivrig att få träffa både Per och Sandra personligen.

 

 

 

Detta skrivs dagen efter att ha sett filmen!

 

Jag mötte till min glädje både Eva och Marita från vår Facebookgrupp på denna bioföreställning. Salongen var fylld till sista plats och publiken stannade kvar en lång stund efteråt för att diskutera filmen med huvudpersonen Per och Dokumentärfilmaren Sandra. Är fullkomligt övertygad om att alla i publiken blev djupt berörda och applåder utbröt efteråt. Per imponerade stort på mig genom att han berättade om osminkade otäcka händelser om vad som skedde när han var som mest utsatt av sina droger. Han är fullkomligt ärlig och därför mycket trovärdig när han nu så många år efter detta visar vilken fantastisk kärleksfull och ödmjuk kille han har utvecklats till. Det märks också på hans beskrivning av sin mamma Kersti som han anser helt räddade honom och förändrade hans liv totalt. Det märks också på alla kramar som han fick av publiken innan de lämnade salongen.

 

Idag talar Per inte så mycket om droger utan snarare om vad mobbing mot klasskamrater kan orsaka genom längtan efter kamrater i förlängningen. Per kände sig DÅ tacksam över sina nya ”snälla” kompisar som gratis erbjöd honom att testa narkotika vilket ledde till den sorgliga utvecklingen.

 

Idag anser han att mobbing är hans viktigaste budskap och att ”låta alla kamrater få vara med…..”

 

Själv kände jag mig tårögd när jag mot slutet kramade om honom. Pers mamma Kersti måste vara oerhört stolt och tacksam över att hon räddade och förstärkte hans kärleksfulla natur mot andra människor och detta hoppas jag kan väcka samma önskan även hos oss andra.

 

– Tack för att du finns Per och ett jättestort tack även till dokumentärfilmaren Sandra Nelhans, jag kände samma värme från dig. Tack för ert engagemang för att rädda så många som möjligt av dagens fina ungdomar.

 

Sandra-Nelhans  Sandra Nelhans

 

Filmen visas även idag  5/11 2014 och i morgon – missa inte att se den!

 

Jag visste inte i förväg att Gefle Dagblad också hade en recensent på plats och såg nu Anna Bagges recension i GD. Vill därför även passa på att länka till denna

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/hans-liv-blev-film.

 

Lisse-Lotte

—————–

Publicerat av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top