Café Bogården, Gävles äldsta och hemligaste kafé sedan 1916

 

Cafe_Bogarden_exteriör

 

Har ni någon gång varit här och fikat? I annat fall är det hög tid att besöka Gävles, ur café-synpunkt, viktigaste och mest  oförändrade pärla sedan 1916. Huset byggdes av fotografen Gustaf Reimers och inrymde från början både hans bostad och atelje. Den nuvarande ägarinnan Gun Berg har  ägt och drivit det  i snart 28 år. Hennes dröm är att efter 30 år kunna överlåta verksamheten till någon med känsla för att fortsätta driva det  i oförändrat skick. Stället har ett kulturellt värde som absolut inte bör förstöras och Gun önskar innerligt att byggnaden skall K-märkas. Alltför många värdefulla byggnader har redan raserats. Hoppas kommunen drar lärdom av detta.

 

Cafe_Bogarden_Gun_Berg

Läs Tetha Åhs artikel publicerad 19 december 2010 i Arbetarbladet.

 

Alla i  Guns släkt är mycket driftiga. Som exempel kan nämnas Bonus-barnbarnet Michelle Rópeter som deltar i Ung företagssamhet och nu går tredje året på Polhemsskolan i “INREDNINGSPRODUKTER I TYG OCH BETONG“. Här syr och tillverkar Michelle alla sina produkter själv.

 

Gå och kolla på Michelles utställning samtidigt som ni njuter av något av Guns alltid färska produkter som bakas varje dag. De är mycket GODA!!

 

Kolla även närmare på Michelles Webbsida MR Design” .       Denna tjej bara “sprudlar” av ideer….! En perfekt representant för dagens ungdom.

 

Michelles_collage

 

Se även Gävles Facebookgrupps kommentarer om Café Bogården.

——————————————–

april 02, 2013

Sammanställt av lisse-lotte@danielson

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top