Byggnadsvårdsmässa i länsmuseets trädgård

Lördagen den 24 maj 2008 kl 12–16
Mässan riktar sig till ägare av både hus och lägenheter såväl som till nyfikna intresserade. Kanske går du i tankar om att köpa ett gammalt hus, men funderar på vad det innebär när det skall renoveras. Eller så vill du kanske modernisera din lägenhets fina 1950-talskök, men vet inte hur. Då har du goda möjligheter att få svar på dina frågor. Ta gärna med ett foto på det hus eller den lägenhet du vill fråga om. Museets byggnadsantikvarier kan berätta om byggnader och landskap lite mera allmänt medan mässans utställare kan ge handfasta tips och råd. Här har du möjlighet att träffa specialister inom bland annat måleri, stuckatur, timring, tapeter, gärdesgårdar, trädvård och fönsterrenovering.
Under dagen finns även möjlighet att gå på två intressanta föredrag och en stadsvandring:
Kl. 13 Ingela Broström föreläser om tapeter i historien . Ingela är antikvarie vid Länsstyrelsen Gävleborg och författare till Tapetboken.
Kl. 14 Stadsvandring på temat byggnadsvård med Ann Nilsén och Johannes Kruusi. Ann är intendent och Johannes antikvarie vid Länsmuseet Gävleborg
Kl. 15 Karin Fridell Anter föreläser om färgsättningen av hus . Karin är arkitekt, docent och författare bland annat till böckerna Så målade man, Färgen på huset och Utvändig färgsättning.
Vid sidan av museets butik kommer viss försäljning av material inom byggnadsvård att ske i trädgården. Mässan är gratis och öppen mellan 12-16. Skulle du vilja lyssna på något av föredragen eller följa med på stadsvandringen kostar det 40 kronor.
Välkomna!
Vill du veta mer kan du ringa byggnadsantikvarie Martin Åhrén på 026-65 56 66 eller skicka ett mail till martin.ahren@xlm.se .

Presenterat av Lisse-Lotte Danielson för Gävledraget .


Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..