Gävle i vinterskrud 2010-01-03

 

Godmorgon vackra plats klädd i din nya vinterskrud, ännu vit och fräsch, det nya året till ära. Du har precis klivit ur din morgonsömn – din “familj” ligger till största delen ännu och myser under sina täcken denna helgs sista sovmorgon.

 

Tack att jag än en gång får möta dig inför ett nytt spännande obrukat år! Tack för att jag slipper krig, vara hungrig, ej behöver frysa. Tack för att jag fortfarande får njuta av din skönhet och att du ej har drabbats av jordbävningar, krig eller andra naturkatastrofer. Tack för att du fortfarande finns för mig och tack för att jag hade sån tur som fick födas just här i din trygga, kära gamla famn.

 

Du är så vacker min gamla “stad/kommun/mitt centrum” vad jag nu skall kalla dig. Själv kom jag hem från Thailand på julaftons kväll. Det var mycket vackert där också men ingenting går upp mot din rena luft, ditt vårdade yttre, ditt lugn “efter stormen”. Läste i dagens morgontidning att en flygresa Stockholm-Bangkok tur och retur ger ett utsläpp av 5.760 kilo koldioxid som kostar 1.430 kr att kompensera för klimatpåverkan. Varför resa bort när vi har den vackraste platsen här – detta manar verkligen till eftertanke – åtminstone för min del.

 

Denna morgon ser vi inga spår av den globala uppvärmningen men vi vet att den existerar och kommer med snabbare steg än vad vi trodde från början. Hjälp oss ha förstånd att göra vad vi kan för att låta även våra efterkommande få en chans att få njuta av din plats precis som vi får själva får göra idag.

 

Klicka på nedanstående bilder …. och på Pilen Bakåt i Explorers övre vänstra hörn om du vill återgå och klicka på nästa bild.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

———————————————

 

Fotat och sammanställt av Lisse-Lotte Danielson.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top