Insändare: Är mobiler en missbrukad teknik?

Mobilapp

Det är den senaste drogen

 

 

Telefonerandet med mobiler har i dag utvecklats till ett rent missbruk bland många människor. Det talas i telefoner överallt. Man frågar sig – vad pratar de om? De glor i mobilen, bryr sig inte om något annat.

 

Pokémon Go  har på kort tid erövrat massor av mobilanvändare.

 

För något år sedan bad räddningstjänsten om hjälp vid ett drunkningstillbud. Vad gjorde folk? Jo, de filmade händelsen med mobilen i stället för att hjälpa till. En person låg på golvet i en buss. Folk bara passerade med sina mobiler.

 

Det är dags att införa mobilförbud på flera platser som banker, med flera inrättningar. Platserna längst fram i bussar bör vara mobilfria. Det är inte meningen att en busschaufför ska behöva utsättas för denna mobilterror. Inför en strålskatt! Den här regeringen gillar ju skatter. Här har ni en chans. Det finns inget vetenskapligt bevisat att mobilen inte ger strålskador.

 

Mobilterrorn är att jämföra med mobbing. Det är offret som får flytta när det mobbas. Samma med mobilteletelefonerandet.

 

En gång stod det fyra vuxna på ett tåg utanför en tyst avdelning och gapade för att överrösta varandra.

 

Missbruket uppmärksammas allt mer. Det var ett inslag i Aktuellt. En person sade sig har varit mobilknarkare tidigare. Föräldrar bryr sig inte om sina barn.

 

En gång såg jag en liten pojke som satt i sin vagn. Pappan brydde sig inte om honom. En pappa cyklade och hade en son bak på cykeln. Den äldste sonen var kanske sex år cyklade bredvid på sin cykel. Han bad pappan att han skulle prata med honom i stället för i mobilen.

 

Christer

Gå till startsidan!


Publ. av Lisse-Lotte Danielson 2016-07-26 för Gaveldraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *