Debatten går vidare-Insänd. i Arbetarbl. och GD

 

 

Arbetarbladet 8 dec 2014.

INSÄNDARE  – Svenska folket är förlorarna

 

Riksdagsgrytan

 

Så är vistelsen i sandlådan över för den är gången. Sverigedemokraterna har lyckats fälla regeringen. Anledningen uppger de vara att statsministern inte talat med dem. Då SD röstade för Alliansens budget finns det anledningen att tro att samtal förekommit mellan dessa parter. Detta förnekas dock av Alliansens företrädare, som emellertid tacksamt mottagit stödet från SD. Inför den kommande regeringsbildningen har SD deklarerat att det viktigaste är att de övriga partierna inte motarbetar deras invandringspolitik.

 

Ellen

———-

Arbetarbladet 8 dec 2014.

INSÄNDARE  – Ni spelar roulette med svensk ekonomi

 

Rysk_roulette

 

Jag är förvånad över att politiker inte kan komma överens, i stället håller man på och bråkar om saker och ting, om det ena eller det andra. Jag tycker att det är bedrövligt att man inte kan komma överens.

 

De själva tjänar bra på att vara med i regeringen, men att tänka på allt som lovats inför valet 2014 är svårare. Det är sämre än vad barnen uträttar i en sandlåda.

 

Nu får det verkligen bli ordning. Därför bör samtliga ansvarstagande partier i Sveriges riksdag förvalta det förtroende de fått av svenska folket, inte för att skapa osäkerhet och fördröjning, utan positiva förändringar för Sverige. Just nu spelar man roulette med svensk ekonomi.

 

Orolig för Sverige

——–

 

GD 8 dec 2014.

INSÄNDARE – I värsta fall upprepas historien

 

Stefan_Löfven


Det var en korrekt åtgärd att utlysa ett extraval när Stefan Löfven inte fick någon att tala med.

 

Problemet är att SD har sagt att de kommer att rösta bort varje regering och budget som inte tillfredsställer dem. Det innebär att valet inte leder någon vart. Det absurda är att ett 13-procentsparti anser att de ska på egen hand driva riksdagspolitiken och bestämma över landets samlade budget.

 

Det finns kanske därför anledning att se tillbaka 100 år i tiden. Efter första världskrigets slut eller till och med lite tidigare. Orsaken till första världskrigets utbrott var en lång historisk konflikt mellan England och Tyskland som sedan utlöstes av morden i Sarajevo.

 

Efter krigsslutet var Tyskland i ruiner med dryga kanske orättmätiga krigsskulder. Tyska folket svalt och gjorde därför revolution, mycket på grund av att det tyska socialdemokratiska partiet var söndrat i interna konflikter.

 

År 1919 grundades därför det tyska arbetarpartiet och som medlem nummer sju skrevs Hitler in i partiet. Det dröjde inte länge förrän han bestämde sig för att överta ledningen för partiet. Senare ändrades namnet till det Nationalsocialistiska partiet. Hur det gick i fortsättningen vet förhoppningsvis alla vid det här laget.

 

Vad har det här med dagens situation att göra? Ja i värsta fall upprepar sig historien med någon karismatisk man som tar över den oro som nu sprider sig i Europa med många missnöjespartier som Front National i Frankrike och Ukip i Storbritannien och Sverigedemokraterna hos oss. Det är som det verkar ganska lätt för en person med karisma att får missnöjda människor att ställa upp på en sådan politik som leder till diktatur.

 

Den nuvarande krisen i vårt land är allvarligare än man kan tro när man lyssnar på de debatter som förs.

 

Dagens partiledare måste se situationens allvar och släppa prestigen och genomföra en samlande politik.

 

Det ställs stora förhoppningar på att Annie Lööf skulle kunna ta över Alliansen. Då får hon nog glömma den Stureplanspolitik som hon hittills fört.

 

Dessutom är Alliansen en egen partikonstruktion och bör i så fall gå till val som ett nytt parti. Det ska inte gå att lura väljarna med egna valsedlar för de ingående partierna, när de själva verket gjort upp sin politik i enighet och den stämmer inte med partiernas egna vallöften.

 

Karl Gustaf Skoog

——-

GD 8 dec 2014.

INSÄNDARE – Det handlar inte bara om invandring

 

Svar till Susanne Nyström på ledarsidan 5/12: Hur definierar du human migra- tionspolitik? Har du kläm på vad uppvigling, förtal och demokrati betyder? Har du det?

 

I din ledare fördummar du också alla SD:s väljare, som om det vore den mest självklara sak i världen. Tror du att du kan omvända alla dessa människor har du misstagit dig. Vi röstar på det parti vi tycker representerar våra åsikter och önskemål och Sveriges bästa framför allt.

 

Det handlar inte bara om invandring, men är en stor fråga i dag eftersom vi har stor invandring i Sverige. Det påverkar ju sen allt annat i samhället. Är det humant, tycker du, att inte begränsa invandringen när vi har så hög arbetslöshet som vi har? Gävle har landets högsta.

 

Det är inte humant mot invandrare och inte mot svenska medborgare heller. Höga siffror av invandring får ni inget beröm för av oss. Jag är humanist och SD:are och jag vet vad både demokrati och humanitet betyder.

 

Logik kommer man ganska långt med. Vi har alla en gräns vi sätter, i stort eller individuellt, där vi inte vill släppa någon/närmare.

 

Vi är inte främlingsfientliga. Vi tittar på det ni andra inte vill se.

 

Rakryggad

 

 

SVAR DIREKT I FRÅN SUSANNE NYSTRÖM

SD önskar en folkomröstning för eller emot

 

Att inte låta ett parti som har 13 procent av väljarna i ryggen sätta agendan för migrations- och integrationspolitiken, är knappast att fördumma partiets väljare. Inte heller att förespråka att valet i mars ska vara så likt ett vanligt riksdagsval som möjligt, och således inte göra det till en folkomröstning för eller emot ökad invandring.

 

Ett allmänt val ska handla om helheter och många olika sakfrågor. På den punkten verkar du och jag vara överens, medan Sverigedemokraterna, enligt egen utsago, önskar göra valet till en folkomröstning för eller emot ökad invandring.

 

Susanne Nyström

Ledarskribent

———

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top