Regementspastor, kårchef, lärare Lewis Nyberg

 

Lewis Petri

 

Min Pappa Lewis Nyberg var uppvuxen i Skåne och kom till Gävle 1945. Åren 1956-80 tjänstgjorde han i Strömsbro, Bönan och Utvalnäs (som tillhörde Heliga Trefaldighets församling). Som pensionär arbetade han fram till 82 års ålder. Den sista förrättningen var när han vigde vår son 1998!

 

Pappa var regementspastorI14, kårchef i Gävle kyrkliga scoutkår, kristendomslärare på Borgis mm mm, förutom sin verksamhet som präst. I många familjer var han en kär familjepräst. 

 

Han hade många konfirmandgrupper i Gävle, Strömsbro och Bönan. 

 

På midsommardagen varje år höll han gudstjänst på Lövgrund med hela kyrkbacken full av folk. Han startade Musik i sommarkväll i Böna kapell och lockade dit många fina musiker.

 

Många, många gävlebor har ett kärt förhållande till min pappa. 

Margareta Hult

Hans dotter

—————-

Publ. 2015-11-05 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står   Starta  diskussionen.

6 thoughts on “Regementspastor, kårchef, lärare Lewis Nyberg”

  1. Gertrud Lindroth

    Han var min kristendomslärare på Borgis, en helt underbar, mänsklig lärare.

  2. Annika Andersson

    Lewis var min lärare i kristendom på högstadiet i Stigslund, Jag konfirmerades för honom o gifte mej med han som präst, Han hann med att döpa våran Dotter Linda också 1974, Lewis var en fin människa som var enkel o okomplicerad som människa, Hans religösa tro upplevde jag som något naturligt o självklart för honom, Jag minns när han pratade om andra religioner när vi hade kristendom i skolan hur han med hela sin kropp visa vad han tyckte.Jag är glad att han under så många år fick förmånen att vara präst o en mycket omtyckt präst i Strömsbro,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top